Lista galbenă

 Alimentele “îngăduite” reprezintă hrană ce poate fi consumată sporadic, în mod excepțional sau fortuit, dar care are un potențial  dăunător pentru organism și devine periculoasă în situația în care este preparată greșit, consumată în cantitități mari sau pe termen lung.


Lista substanțelor, alimentelor și băuturilor “îngăduite”


- Ouă : de prepeliță, de rață, de găină;
- Carne : carne de curcă,  carne de pui (de curte, consumate fără piele);
- Lactate : lapte de capră, lapte bătut, iaurt natural;
- Brânzeturi  nefermentate : caș, urdă, brânza de “vaci”;
- Cereale : orez, mei;
- Pâine dospită : neagră, graham;
- Paste făinoase : orez, grâu;
- Murături ușor fermentate : castraveți de vară în saramură sau varza murată(în primele 3 luni).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu