Ce este nutritia ?!


 Nutriția înseamnă alimentația corectă a omului  în scopul păstrării stării de sănătate.

Reglementarea corectă a alimentației nu numai că ne apără şi ne vindecă de anumite boli, dar este, în acelaşi timp, şi un factor important pentru prelungirea vietii.

În interiorul organismului alimentele parcurg mai multe stadii: masticație, digestie, absorbție, circulație, asimilare și eliminare, prin care suferă procese de transformare în substanțe simple pe care le furnizeaza celulelor. De aceea, toate bolile încep la nivel celular și toate schimburile au loc la nivel celular.

Celulele corpului nostru se reînnoiesc de nenumarate ori, cu condiția să le oferim “combustibilul” corespunzator. Așadar, noi suntem atât de sănătoși pe cât sunt și celulele noastre.

Ceea ce trebuie să ne ofere orice alimentație sănătoasă este energia, care se obține prin consumul unor alimente cu proteine, grăsimi, carbohidrați, vitamine, minerale și oligoelemente vitale. 

O alimentatie sănătoasă are la baza varietatea, cantitatea, calitatea, modul de combinare al alimentelor, precum și felul în care ne alimentăm. Tocmai varietatea duce la aprovizionarea organismului cu proteine, carbohidrați și grăsimi, precum și cu toate vitaminele. Cu cât consumăm alimente mai variate, cu atât scade și riscul de a avea deficiențe în vreuna dintre substantele nutritive necesare organismului. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu