Cele mai benefice alimente

 Nutriţioniştii germani au aflat răspunsul la întrebarea: care sunt cele mai benefice alimente pentru organismul uman. Lista acestora a fost publicată în Germania şi a făcut  furori în întreaga lume.


  • Pentru piele şi păr

 1. Pepenele - are foarte puţine calorii şi e un fruct excelent pentru menţinerea fermităţii pielii.
 2. Iaurtul degresat - are o concentraţie ridicată de vitamina A, iar bacteriile sale îmbunătăţesc aspectul pielii.
 3. Grâul - are calciu, acizi graşi, dioxid de siliciu - provizii de sănătate pentru piele, păr şi unghii.
 4. Orzul - conţine substanţe bioactive, înfrumuseţează şi revitalizează.
 5. Cimbrul - curăţă organismul şi redă strălucirea pielii.
 6. Hreanul - regenerează părul, pielea şi unghiile, mulţumită substanţelor active conţinute.
 7. Muştarul(boabe) - reglează fluxul sangvin la nivelul pielii.


  • Pentru Rinichi

 8. Sfecla roşie - stimulează arderile celulare.
 9. Vişinele - conţin potasiu, substanţă pe care rinichii "se luptă" să o elimine din sânge, când e în exces.
10. Castravetele - are multă apă şi stimulează activitatea rinichilor.
11. Ţelina - protejează rinichii de viruşi.
12. Varza roşie - aminoacizii şi proteinele sale acţionează ca un filtru pentru rinichi.
13. Gulia - vitamina C protejează celulele renale, iar fierul şi fosforul energizează.
14. Ridichea neagră - are proprietăţi de antibiotice naturale.
15. Varza murată -  detoxifică întregul organism.
16. Hrişca - în medicina complementară, e folosită ca produs dietetic în cazul bolilor de rinichi şi în diabet. E eficientă și dacă suferiţi de hipertensiune arterială.
17. Pătrunjelul - deţine combinaţia ideală de minerale pentru a curăţa rinichii.


  • Pentru Oase

18. Migdalele - conţin magneziu, care ajută oasele să rămână sănătoase.
19. Spanacul - aduce în organism necesarul de calciu pentru rezistenţa oaselor şi funcţionarea muşchilor.
20. Meiul - deosebit de bun pentru copii, cărora le întăreşte dinţii, oasele şi le stimulează creşterea.
21. Secara - benefică pentru dinţi, oase şi muşchi. Este o sursă ideală de B-vitamine, potasiu, magneziu, mangan, fier şi zinc.
22. Brânza - este o sursă de calciu, contribuind la întărirea oaselor.


  • Pentru intestine şi stomac


23. Tinctura de fenicul - protejează mucoasele intestinale.
24. Păstârnacul - stimulează digestia.
25. Mango - are vitamina A şi antioxidanţi ce apără mucoasa intestinală.
26. Arpacaşul - aduce în organism necesarul de fibre, magneziu şi fosfor pentru o digestie sănătoasă.
27. Mărarul - ameliorează indigestia.
28. Soia - are proprietăţi anticancerigene.
29. Nucile - conţin o formă purificată de Omega 3, care ajută la reducerea riscului de cancer al intestinelor.


  • Pentru ficat

30. Anghinarea - are proteine regenerative, iar acidul folic şi antioxidanţii săi previn bolile hepatice.
31. Sucul de ridiche - stimulează secreţia bilei.
32. Conopida - contribuie la protejarea şi îmbunătăţirea activității ficatului.
33. Drojdia de bere - este o importantă sursă de vitamina B, detoxifică ficatul.
34. Năsturelul (Nasturtium Officinale) - este folosit la producerea muştarului şi a uleiurilor bune pentru metabolismul bilei şi al ficatului.
35. Păpădia - reduce colesterolul şi ajută la buna funcţionare a ficatului.
36. Menta - uleiurile sale esenţiale stimulează secreţia biliară şi ajută la calmarea crampelor.

  • Pentru creier

37. Lintea - conţine proteine, glucide şi lecitina de care au nevoie celulele creierului.
38. Quinoa - bogat în fier, întăreşte memoria şi încetineşte procesul de îmbătrânire.
39. Carnea de pasăre de curte - are grăsimi şi uleiuri care oferă energie celulelor nervoase.
40. Fasolea - creşte puterea de concentrare.
41. Oul - este o sursă grozavă de proteine, iar gălbenuşul conţine colină, care ajută la dezvoltarea memoriei.
42. Avocado - este un fruct care combate stresul, nervozitatea şi insomnia.
43. Bananele - conţin substanţe benefice pentru creier, îl energizează.
44. Caisele - un amestec ideal de minerale ce stimulează neuronii.
45. Stafidele - au multă fructoză (75%), resursă energetică pentru creier.
46. Perele - ajută circulaţia sangvină, iar zahărul şi substanţele asemănătoare hormonilor intensifică puterea "de lucru" a creierului.
47. Mazărea - este bogată în proteine bune pentru memorie şi concentrare.
48. Salata verde - substanţele opiacee calmează sistemul nervos.

  • Pentru ochi

49. Castanul sălbatic - substanţele active calmează iritaţiile şi senzaţia de usturime.
50. Arnica - uleiurile esenţiale calmează inflamaţiile oculare.
51. Mesteacănul alb - vitamina C, potasiul şi calciul conţinute întăresc imunitatea ochilor.
52. Limba de miel - are o mulţime de taninuri şi saponine ce reduc inflamarea vaselor conjunctivale.
53. Rostopasca - este eficientă împotriva viruşilor, în special pentru ochii uscaţi.
54. Gutuia - cu pectină şi calciu, e bună pentru alergii şi febra fânului.
55. Iarba de silur (Euphrasia Officinalis) - calmează ochii în cazul persoanelor tensionate, care stau mult în faţa calculatorului.
56. Strugurii - aceste fructe ajută cu precădere ochiul în timpul vederii nocturne.
57. Pătlagina - taninurile sale tratează infecţiile oculare.
58. Căpşunele - ajută ochiul în timpul vederii nocturne.
59. Centaurium minus  - tinctura acestei plante vindecă afecţiunile oculare.
60. Ananasul - conţine numeroase enzime ce relaxează ochii celor care stau mult la calculator.
61. Rozmarin - purifică ochii şi protejează vasele de sânge oculare.

  • Pentru inimă

62. Varza - are mult potasiu şi fier, necesare inimii şi circulaţiei sangvine.
63. Broccoli - previne ateroscleroza şi atacurile de cord, prin conţinutul de calciu, fier şi caroten.
64. Ridichea - apără împotriva atacurilor de inimă.
65. Portocalele - conţin vitamina C, care scade valoarea colesterolului din sânge.
66. Morcovul - acidul folic şi bioflavonoidele rădăcinoasei protejează inima.
67. Peştele - acizii graşi Omega 3 apără sistemul vascular de inflamaţii şi de calcifieri.
68. Ceapa - scade presiunea sângelui, îmbunătăţeşte activitatea inimii şi circulaţia.
69. Usturoiul - alicina conţinută previne accidentele vasculare cerebrale.
70. Usturoiul sălbatic - substanţele sale curăţă sângele de toxine.
71. Sparanghelul - asparagina curăţă cordul şi vasele mari de sânge.
72. Cicoarea - scade tensiunea arterială şi colesterolul, curăţă sângele cu ajutorul unor minerale specifice.
73. Uleiul de măsline - energizează cordul şi reduce colesterolul.
74. Somonul - acest peşte e o sursă bună de acizi graşi Omega 3, care reuşesc să scadă din nivelul trigliceridelor din sânge.
75. Dovleacul - are efect benefic în cazul hipertensiunii arteriale şi în bolile de inimă.
76. Cartofii - protejează contra accidentelor cerebro-vasculare, oferind o cantitate mare de vitamina C pentru sistemul vascular.
77. Paprica - protejează inima şi vasele de sânge.
78. Roşiile - diuretice eficiente, normalizează tensiunea arterială.
79. Măslinele - reduc colesterolul nociv şi tensiunea arterială.
80. Merele - conţin 300 de substanţe esenţiale pentru protecţia întregului sistem vascular.
81. Fasolea neagră - o cană din acest aliment furnizează între 120 şi 320 miligrame de magneziu, mineral ce previne apariţia tulburărilor de ritm cardiac.
82. Coacăzele - cu cea mai mare concentraţie de minerale şi de vitamine C, B, D şi E, sunt bune pentru circulaţia sângelui.
83. Zmeura - acţionează ca o aspirină naturală, întărind sistemul imunitar.
84. Murele - sunt considerate de specialiştii germani fructe cardioactive, ajutând la funcţionarea optimă a cordului.
85. Socul - îmbunătăţeşte circulaţia sângelui.
86. Piersicile - au multe vitamine care protejează inima.
87. Cireşele - împrospătează resursele de potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor şi siliciu.
88. Rubarba  - fortifică inima şi scade tensiunea arterială.
89. Grepfrutul - are o enzimă specială, care previne obstrucţiile vasculare şi tromboza.
90. Ciuperca Shitake - reduce colesterolul.
91. Prunele - previn tromboza.
92. Curmalele - sunt bogate în fier, calciu şi potasiu. Reduc tensiunea arterială, protejează împotriva aterosclerozei.
93. Afinele - pigmentul lor albastru ajută la elasticitatea vaselor sangvine.
94. Ovăzul - are acizi graşi, benefici în bolile cardiovasculare.
95. Porumbul - are vitamina D şi vitamina K.
96. Ardeiul iute -  previne creşterea zahărului din sânge, care poate duce la formarea colesterolului pe vasele inimii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu