Orarul și meniul zilnic


 O digestie proastă duce la obezitate si boală, iar digestia depinde de alimentație.

Asocierea greșită a alimentelor cauzează o digestie incompletă,  imposibilitatea arderii grăsimilor și, în consecință, diverse boli. De asemenea, nerespectarea “ceasului biologic”, adică a proceselor biochimice, fiziologice sau comportamentale ale corpului, generează probleme de metabolism care cauzează boală și obezitate.


• Micul dejun (08:00 - 08:30) - Fructoză:  fructe, salate de fructe la care putem adauga cereale integrale;

• Prânzul (12:30 - 13:00) - Proteine :  brânzeturi nefermentate,  pește sau carne slabă (pasăre) cu garnituri de legume, ouă, salate și verdețuri proaspete;

• Masa principală (16:30 - 17:00) - Carbohidrați :  supe și ciorbe de legume și leguminoase, cereale sau paste făinoase integrale cu legume, apoi  orez ori  fasole, linte sau cartofi cu  salate și verdețuri proaspete;

• Cina  (20:00 – 20:30)  - salate de crudități sau preparate la aburi ori fierte, o felie de păine integrală sau bruschete din cereale integrale.


Notă: Între mese puteţi consuma, ca gustare: 10-12 bucăţi de seminţe crude (migdale, alune de pădure, fistic), un fruct (dar nu banane, struguri sau kiwi);

NU UITA !

Alimentatia excesivă, îndoparea, indiferent de hrană, sunt dăunătoare pentru organism. Plăcerea de a mânca nu trebuie lăsată să  devină un scop în sine, să se tranforme într-un viciu !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu