O digestie proastă duce la obezitate si boală, iar digestia depinde de alimentație.
Asocierea greșită a alimentelor cauzează o digestie incompletă, imposibilitatea arderii grăsimilor și, în consecință, diverse boli. De asemenea, nerespectarea “ceasului biologic”, adică a proceselor biochimice, fiziologice sau comportamentale ale corpului, generează probleme de metabolism care cauzează boală și obezitate.
Asocierea greșită a alimentelor cauzează o digestie incompletă, imposibilitatea arderii grăsimilor și, în consecință, diverse boli. De asemenea, nerespectarea “ceasului biologic”, adică a proceselor biochimice, fiziologice sau comportamentale ale corpului, generează probleme de metabolism care cauzează boală și obezitate.
• Micul dejun (08:00 - 08:30) - Fructoză: fructe, salate de fructe la care putem adauga cereale integrale;
• Prânzul (12:30 - 13:00) - Proteine : brânzeturi nefermentate, pește sau carne slabă (pasăre) cu garnituri de legume, ouă, salate și verdețuri proaspete;
• Masa principală (16:30 - 17:00) - Carbohidrați : supe și ciorbe de legume și leguminoase, cereale sau paste făinoase integrale cu legume, apoi orez ori fasole, linte sau cartofi cu salate și verdețuri proaspete;
• Cina (20:00 – 20:30) - salate de crudități sau preparate la aburi ori fierte, o felie de păine integrală sau bruschete din cereale integrale.
Notă: Între mese puteţi consuma, ca gustare: 10-12 bucăţi de seminţe crude (migdale, alune de pădure, fistic), un fruct (dar nu banane, struguri sau kiwi);
NU UITA !
Alimentatia excesivă, îndoparea, indiferent de hrană, sunt dăunătoare pentru organism. Plăcerea de a mânca nu trebuie lăsată să devină un scop în sine, să se tranforme într-un viciu !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu