Cum slăbim sănătos ?!


 Problema kilogramelor în plus și găsirea dietei perfecte a devenit principala preocupare a multora dintre noi. Indiferent de vârstă sau statut social, este la modă să te preocupi de siluetă, să fii la current cu cele mai noi metode de a pierde în greutate. Tendința este de a găsi un regim minune, care sa te scape rapid de kilogramele în plus printr-un efort minim. Însă, puțin știu că aceste “soluții” sunt cele mai nesănătoase.

Procesul de îngrășare este unul de durată și are cauze diverse. Însă, în majoritatea cazurilor, kilogramele în plus sunt doar rezultatul unui stil de viaţă nepotrivit. De aceea, cea mai eficientă soluţie, și nu este vorba de nimic sofisticat sau complicat - îţi stă permanent la îndemână, este să îţi schimbi stilul de viaţă. 

Revenirea la silueta optimă trebuie să se producă treptat, fără a agresa și mai mult organismul. În mod firesc, procesul de slăbire trebuie să fie unul de durată, echilibrat -  nu putem scăpa peste noapte de  kilogramele  în plus pe care le-am acumulat de-a lungul anilor și să sperăm că ne vom păstra și sănătatea. Studiile în domeniul nutriției au dovedit deja că cele mai bune diete sunt cele care pot fi respectate pe termen lung. 

Dacă îţi stabileşti zilnic 3 mese şi 3 gustări, ai o alimentaţie echilibrată şi faci mişcare în fiecare zi, vei reuşi să atingi, apoi să îţi păstrezi greutatea normală fără a face eforturi foarte mari.

Citeste mai multe despre nutriție aici și află mai multe despre caracteristicile alimentelor aici.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu